Stomatologie pediatrică

            În cabinetul nostru  micii pacienți sunt învățați tehnicile corecte de periaj și află cât de important este să meargă periodic la dentist.
Nu orice medic este pregătit să practice stomatologia pediatrică. Este nevoie de răbdare și un al 6-lea simț pentru a putea comunica pe limba micuților pacienți.
           Ideal prima vizită la stomatolog este atunci când erup primii dinți, adică atunci când bebelușul are în jur de 6-9 luni.
Este importantă această vizită deoarece medicul îi va sfătui pe părinți, pentru a preveni apariția cariilor timpurii. De asemenea, ei trebuie să învețe cum să gestioneze dieta, igiena și administrarea adecvată  de fluor pentru a preveni problemele stomatologice .
         Părinții trebuie sfătuiți  cum să aibe grijă de cavitatea bucală a copilului, deoarece apariția unor obiceiuri vicioase cum ar fi: suptul degetului și respirația orală după o vârstă, provoacă anumite deformări ale cavități bucale.
        Aveți grijă de “dinții de lapte” ai copiilor dumneavostră deoarece sunt foarte importanți pentru ca viitorii dinți permanenti să se dezvolte sănătoși într-o cavitate bucală igienizată!

Child having fun while stomatologist taking off his tooth decay